0411-14 142

  • Du flyger tillsammans med...

    en av Sveriges mest erfarna tandempiloter. Flygningen sker med en speciell tandemskärm som är nästan dubbelt så stor som en vanlig glidskärm. Du sitter fastspänd i en bekväm sele som är sammankopplad med både skärmen och piloten (som sitter bakom dig). Efter att piloten ”dragit upp” skärmen i flygläge går ni mot hangkanten och lyfter odramatiskt från marken. Ett flyg tar ofta ca 15 minuter, i gynnsamma fall kan det vara längre.
  • 1
  • 2
  • Home
  • Hur går ett tandemtyg till

Hur går ett tandemflyg till?

 Du undrar kanske hur det funkar, vad du ska ha på dig och med dig samt var  och när du kan genomföra det hela.  Det svarar vi på här!

Du flyger tillsammans med... en av Sveriges mest erfarna tandempiloter. Flygningen sker med en speciell tandemskärm som är nästan dubbelt så stor som en vanlig glidskärm. Du sitter fastspänd i en bekväm sele som är sammankopplad med både skärmen och piloten (som sitter bakom dig). Efter att piloten ”dragit upp” skärmen i flygläge går ni mot hangkanten och lyfter odramatiskt från marken. Ett flyg tar ofta ca 15 minuter, i gynnsamma fall kan det vara längre.

Hur bokar jag tid?

Vi har både drop-in och tidsbokning. Du kan boka din tid via vår hemsida, www.flygtandem.se Vi tar inte emot bokningar via telefon eller mail. Observera att den tid du bokar kan bli något förskjuten, då det är vädrets krafter som styr. Skulle vädret förhindra flygning bokar du en ny tid.

När kan jag flyga?

Vi har öppet ungefär varannan helg från april till i mitten av september, 12:00-17:00. Om det blir flyg eller inte beror helt på vädret. Därför ska du, innan du kör hemifrån, ringa vår telefonsvarare (0411-10450) för att höra om det blir flygning eller inte. Meddelandet på telefonsvararen uppdateras tidigast 9:00 på morgonen.

Vad är bra flygväder?    

Maximal markvind för start är 10 m/s, minimal vindstyrka är 5 m/s. Vid regn, dimma, våta marker och risk för åska ställer vi in flygningen och du bokar en ny tid.

 länk till vindmätare

Vad ska jag ha på mig?

Skärmen flyger med en hastighet av ca 40 km/h genom luften, vilket innebär att du utsätts för ett vinddrag som kan verka kylande. Långa byxor, jacka eller långärmad tröja (gärna vindtät, men det är inget måste) och eventuellt handskar är bra. Du måste ha ett par stabila skor på fötterna, gärna kängor.

Tips!

Skärmflygning är en väderberoende sport och ibland kan väntetider uppstå. Ta med några vänner ha en mysig pick-nick och titta på andra som flyger medan du väntar på din tur!

OBS!

Se till att du har ditt presentkort med dig - det är din biljett som visar att flyget är betalat och klart! Om du inte har ett presentkort går det bra att betala kontant på plats

Kom ihåg att ringa vår telefonsvarare innan du åker tel: 0411-14 142